Recept gebakken oesters

Ingrediënten

6-12 Zeeuwse creuses
panko (Japans paneermeel)
roomboter
1 ui, fijngesnipperd
knoflookboter
6-12 kleine slablaadjes
zwarte peper

Bereiden

1. Hiervoor neem je de grote oesters. 
2. Maak de oesters open met een oestermes. 
3. Snijd de oesters los, haal ze uit de schelp en dep voorzichtig droog met keukenpapier. 
4.Haal ze daarna door de panko, zodat ze aan alle kanten gepaneerd zijn.
5. Verhit een ruime hoeveelheid boter in een koekenpannetje, 70 gram voor 6 oesters, iets meer voor een groter aantal. 
6.Laat de boter goed bruisen en bak de oesters aan weerszijden, een minuut of 2. Ze moeten in de (bruine) boter zwemmen.
7. Voeg dan de uitjes toe (2 eetlepels voor 6 oesters, 4 voor 12) en bak ze een minuutje mee. 
8.Voeg ten slotte een flinke klont knoflookboter toe. 
9.Leg slablaadjes in de losse oesterschelpen en drapeer daar de oesters op. 
10.Lepel wat van de braadboter en uitjes over de oesters en breng op smaak met zwarte peper.