Selecteer een pagina

Over Oestour

Houdt u van oesters? En wilt u ontdekken waar oesters voorkomen in de natuur?
Trek een dagje de Zeeuwse natuur in en leer uw eigen oesters rapen, openen en bereiden tijdens Oestour.

 

Recepten

Vinaigrettes

Vinaigrettes

Vinaigrettes  Vinaigrette met rode wijn azijn en sjalotjes Goed voor 12 oesters 1 sjalotjes, zo fijn mogelijk gesnipperd. 2 theelepels suiker 6 eetlepels rode wijn azijn 1. Sjalotjes snipperen, mengen met suiker en azijn. 2. Uurtje laten rusten (maar kan ook dagen van te voren of op...

Lees meer
Gegratineerde oesters

Gegratineerde oesters

Gegratineerde oesters Dit recept is zo simpel, maar behoorlijk effectief! Te bereiden onder de grill van de oven of op de barbecue. Goed voor 12 oesters 2 sneetjes (oud) witbrood2 teentjes knoflook2 el peterselie50 gr oude kaas2 el olijfolie 1. Doe het brood, knoflook, peterselie en kaas in...

Lees meer
Gebakken oesters

Gebakken oesters

Recept gebakken oesters Ingrediënten 6-12 Zeeuwse creusespanko (Japans paneermeel)roomboter1 ui, fijngesnipperdknoflookboter6-12 kleine slablaadjeszwarte peper Bereiden 1. Hiervoor neem je de grote oesters. 2. Maak de oesters open met een oestermes. 3. Snijd de oesters los, haal ze uit de schelp...

Lees meer