
Vinaigrettes
Vinaigrette met rode wijn azijn en sjalotjes
Goed voor 12 oesters
1 sjalotjes, zo fijn mogelijk gesnipperd.
2 theelepels suiker
6 eetlepels rode wijn azijn
1. Sjalotjes snipperen, mengen met suiker en azijn.
2. Uurtje laten rusten (maar kan ook dagen van te voren of op voorraad gemaakt worden).
Vinaigrette met sojasaus
Goed voor 12 oesters, kan ook dagen van te voren of op voorraad gemaakt worden.
2 sjalotjes
2/3 pittige Spaanse pepers
2 teentjes knoflook
2 el sojasaus (donkere)
2 tl olijfolie
2 tl limoensap
1. Sjalotje snipperen
2. Knoflook persen
3. Pepertjes zo fijn mogelijk snijden
4. Alle ingrediënten mengen
Vinaigrette met gember
Goed voor 12 oesters
Stukje gember ter grootte van je duim
Witte rijstazijn
1. Gember schillen en in fijne reepjes snijden
2. 6 eetlepels rijstazijn
Vermeng dit en laat het een uurtje rusten