Selecteer een pagina

Vinaigrettes 

Vinaigrette met rode wijn azijn en sjalotjes

Goed voor 12 oesters

1 sjalotjes, zo fijn mogelijk gesnipperd.
2 theelepels suiker
6 eetlepels rode wijn azijn

1. Sjalotjes snipperen, mengen met suiker en azijn.
2. Uurtje laten rusten (maar kan ook dagen van te voren of op voorraad gemaakt worden).

Vinaigrette met sojasaus

Goed voor 12 oesters, kan ook dagen van te voren of op voorraad gemaakt worden.

2 sjalotjes
2/3 pittige Spaanse pepers
2 teentjes knoflook
2 el sojasaus (donkere)
2 tl olijfolie
2 tl limoensap

1. Sjalotje snipperen
2. Knoflook persen
3. Pepertjes zo fijn mogelijk snijden
4. Alle ingrediënten mengen

Vinaigrette met gember

Goed voor 12 oesters

Stukje gember ter grootte van je duim
Witte rijstazijn

1. Gember schillen en in fijne reepjes snijden
2. 6 eetlepels rijstazijn

Vermeng dit en laat het een uurtje rusten